El Camino két keréken

El Camino két keréken

5. nap 2019.08.13. Villach - Tarvisio

2019. szeptember 13. - Dr. Gubán Miklós

Start: Villach

Cél: Tarvisio helyett Camporosso

Napi távolság: 44.52 km

Össz. távolság: 278.23 km

Szállás: Hotel e Ristorante Spartiacque

http://www.hotelspartiacque.com/

 

Már teljesen hozzászoktunk a reggeli lustálkodáshoz, de ma már fél 10 körül elindultunk. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

Az első 20 km-t gyorsan lenyomtuk, síknak tűnő vidék, de enyhén emelkedik szinte végig. Javarészt erdős terület, pár apró falvacskával.

Elköszöntünk a Drávától is. Nem maradtunk folyó nélkül, a Gail partján kerekeztünk. Kicsit üldögéltünk is a partján.

Az Alpok egekbe törő csúcsai újra egyre közelebb kerültek hozzánk. Szinte függőleges, gleccserek vájta mélyedésekkel barázdált sziklafalai ragyognak a napsütésben.

Néha felbukkan 1-1 hófoltos csúcs is.

Az emelkedők egyre meredekebbek, de bírható. A sebességünk csökkent kicsit.

Tarvisionál értük el az Olasz határt.

Nagy fényképezkedést követően Olaszország azonnal egy 15%-os emelkedővel mutatkozik be. Még jó, hogy nem túl hosszú https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

Tarvisioban nincs kemping és az összes szálláshely foglalt. Tarvisora ki kell tenni a megtelt táblát. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

Gyors szálláskeresés után 4-5 km-re találtunk egy kis hotelt, egy tündéri falvacskában, Camporossoban.

Szlovén nyelven a falu neve a "béka helyét" jelenti. Még kiderítésre vár, hogy miért. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

Szóval ma ágyban alszunk, és terített asztalnál fogunk reggelizni. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

Buon viaggio!

Ica & Miklós

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminoketkereken.blog.hu/api/trackback/id/tr315071400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása