El Camino két keréken

El Camino két keréken

20. nap 2017.08.15. Estorde - Santiago

2018. november 16. - Dr. Gubán Miklós

Napi táv: 91,94 km

Össz: 1043,63 km

Indulás: Estorde

Érkezés: Santiago

Szállás: Camping as Cancelas

  

Hajnalban esett egy kis eső, így nem indultunk el korán, megvártuk amíg a sátor kiszárad. Már jóval elmúlt 10 óra mire kigördültünk a kempingből. Az utunk elején elnéztünk egy leágazót, kb 5-6 km után vettük észre. Naná, hogy nem fordultunk vissza, mindig csak előre, mindig magasabbra. Ezzel a kis elnézéssel mindössze 5-10 km-t vesztettünk, de időben legalább 3 órát. Akkora hegyeket kellett megmásznunk, hogy már a fenyveseket is elhagytuk, csak alacsony növésű tuják voltak. Már vártam, hogy elérjük a hóhatárt.  Oké, ez azért jókora túlzás.

Miután visszatértünk a helyes útra nagyon jó tempót tudtunk menni. Nem mentünk rá a Caminora, végig a főúton jöttünk. Ezek nagyon gyakran keresztezik egymást.

Mindössze egy órás pihenőt tartottunk, ebédelni kell! Az óceántól langusztával búcsúztunk.

Santiagoba hová is érkezhetnénk máshova mint a katedrális elé. Most, kicsit több mint 90 km megtétele után is majdnem olyan öröm volt megérkezni ide mint először. Az egész lelkünket elönti az öröm. Mindegy mikor érkezünk, reggel vagy este, ugyanaz a fieszta hangulat mindenfelé.

A caminó egyik nagy élményei közé tartoznak a röpke "barátságok". Találkozás, kicsi beszélgetés, majd mindenki megy a maga útján. Majd ha újra összehoz a véletlen, úgy borulunk egymás nyakába mint ezeréves cimborák.

A megérkezés örömét is tetézte, amikor egyszer csak szembejött velünk Albertó, egy olasz fiú, aki a kaliforniai barátnőjével, Leticiával járta az utat. Velük még Portóban vacsoráztunk együtt, majd a defektünkkor is összefutottunk. Ők tegnap érkeztek be. Mekkora véletlen ez ezernyi ember között.

A kempingbe jóval 9 óra után jelentkeztünk be.

Holnap már csak pakolós napunk lesz, így tulajdonképpen ezen az estén ér véget a mi Caminonk. Most ünnepelünk, felidézzük a milliónyi szép emléket.

Buen Camino!

I & M

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminoketkereken.blog.hu/api/trackback/id/tr6814376103
süti beállítások módosítása