El Camino két keréken

El Camino két keréken

17. nap 2017.08.12 Muxia - Estorde

2018. november 16. - Dr. Gubán Miklós

Napi táv: 37,38 km

Össz: 911,5 km

Indulás: Muxia

Érkezés: Estorde

Szállás: Caming Ruta Finisterre

 

 

Reggel a gyalogos zarándokok már 6 óra előtt mozgolódtak, és hétkor már mind elindultak. Mi és egy másik bringás pár még fél kilencig szunyókáltunk. Ekkor már finoman ugyan, de lassan kisöprögettek minket :)

Megvettük a reggelinket, és lementünk a partra az "öreg hölgy bárkája" árnyékában reggelizni. Hárman költöttük el a reggelit, mert egy tündéri kutyus is hozzánk szegődött.

Félúton Finisterre felé egy erdei pihenőnél megálltunk frissíteni, és a padon hagytam a sisakom a kamerával a tetején. Négy km után vette észre Miklós, hogy nincs a fejemen. Nem szoktam elhagyni a cuccaim, de ezen az úton már ez a második. Miklós fordult érte vissza, szerencsére meglett.

Kora délután érkeztünk abba a kempingbe, ahol már tavaly is laktunk. A "helymutogató fiú" az előző évi helyünkre jelölte ki a kis birtokunkat. Szuper hely! Mandulafenyők árnyékában, jól szeparált, óceáni panorámával.

Egy könnyű ebéd után vettünk egy üveg bort, majd lementünk abba az öbölbe, amit még tavaly fedeztünk fel. Ez a mi öblünk.

Nagyon érdekes volt a kora este megérkező dagály. Szemlátomást foglalta el a partot a víz. Minden egyes szelíd hullám, közel fél métert jelentett. Nem egész egy óra alatt 25-30 méterrel lett keskenyebb a part. Ahol a víz megjelent, kis rákocskák bújtak elő a kövek alól.

Az egész délután édes semmittevéssel telt.

Buen Camino!

I & M

20170812 101519 Muxia Turistic Office előtt a Muxianaval

 

Muxia-i hangulat:

Teljes:

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminoketkereken.blog.hu/api/trackback/id/tr914376095
süti beállítások módosítása