El Camino két keréken

El Camino két keréken

1. nap 2019.08.10. Salzburg - Pfarrwerfen

2019. szeptember 13. - Dr. Gubán Miklós

Start: Salzburg Panorama kemping

Cél: Pfarrwerfen

Napi távolság: 68.56 km

Össz. távolság: 76.5 km

Szállás: Camping Vierthaller

https://www.camping-vierthaler.at

 

Tulajdonképpen a kempingtől már rajta voltunk az Úton, de mivel a túra a Mozartplaz-tól indul, bekanyarodtunk kicsit gyönyörködni a térben, és persze a "kötelező induló fotót" elkészíteni.

Az út nagyon jó minőségű aszfalt, néhány rövid murvás szakasszal tarkítva. A Salzach folyót követi, árnyas, fás, ligetes.

Az első ~20 km sík, de már engem fenyegetnek, Miklóst hívogatják (mert ő egy hegyimanó) az Alpok hófödte csúcsai. A látvány oly gyönyörű - smaragd mezők, méregzöld fenyvesek, fehér csúcsok, virágos, alpesi házak -, hogy a jelzések helyett a tájat nézzük, így megvan a szinte szokásos eltévedés. Ill. nem eltévedünk, hanem új helyeket fedezünk fel. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

Tulajdonképpen a mai nap 50 egynéhány km-t kellett volna tekernünk, de 68 lett belőle, egy vadászterülettel, ahol őzikék keresztezték az utunkat, és egy piszok nagy, de tényleg piszok nagy heggyel, tarkítva. Kb. 3 óránkba került a kitérő.

Hallein város hangulatos főtere egy kávéra csábított, hűs vizű falikút felfrissülést nyújtott.

Szükség is volt rá, mert elkezdődtek a hegyek folyamatosan fel-le.

Egy keményebb hegy után, árnyas padon, mogyoróbokor tövében költöttük el az ebédünket.

Az út gyönyörű. A hegyláncok egymásba fonódnak, szinte körülölelnek. Csak kapkodtuk a fejünket a meredek szakadékok, a fehér csipkézett hegygerincek láttán.

Későn értünk a napi szakaszunk végére, de kárpótolt a szép fekvésű kemping.

Pár méterre vertünk sátrat a Salzach folyótól, elképesztő sziklás panorámával. Igaz, a szépségnek ára van, csurom víz minden a folyó párájától. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png:)

Ráadásul mire sátrat vertünk, zuhanyoztunk, bezárt a bár is.

Jó éjt, Gute Reise

Ica & Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminoketkereken.blog.hu/api/trackback/id/tr7115070630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása