El Camino két keréken

El Camino két keréken

2. nap 2017.07.28. Lisszabon - Vila Franca de Xira

2018. november 16. - Dr. Gubán Miklós

Napi km: 60,2

Össz. km: 67,9

Indulás: Lisszabon

Érkezés: Vila Franca de Xira

Szállás: Ribatejana Casa de Alojamento Local

 

 

Dave, a házigazdánk még nem ismert olyan embert, aki képes hajnali 8-kor felkelni. Ennek ellenére kedvesen, kócosan felkelt elbúcsúzni tőlünk.

A napot mindjárt egy kellemes 30 km-es eltévedéssel kezdtük, így dél körül még mindig Lisszabon közelében voltunk.  A "kis" kerülőnk alatt megnéztünk egy helyes kis falut Unhost ahol épp a védőszentjük ünnepére készültek. Marasztaltak, de vesztünkre mentünk tovább a rossz úton  Tekertünk még vagy 10 km-t mire rájöttünk a tévedésre. Visszafordultunk, más úton tekertünk, igyekeztünk lefaragni az elvesztegetett kilométerekből. Mikor végre megtaláltuk a helyes irányt, Bobadela-ban megálltunk ebédelni. Ekkor már 37,8 `C volt, így pihentünk két órát.

Egy nagyon forgalmas úton kellett még mennünk, és közben még a váltómat is szerelni kellett. Hogy a bowdenek ne álljanak össze-vissza, otthon szépen összefogtam őket, így nem tudtak "húzni"  Na de erre rá kellett jönni. Mindenesetre elég hegyes vidéken 40 km-t tekertem úgy, hogy az első váltómon csak egy sebesség volt.

Végre valahára Sobralinho-nál kereszteztük a Caminot, így innen már maga a mámor volt tekerni. A Fatimai Zarándokút és a compostelai együtt megy, nagyon jó minőségben kiépítve, külön gyalogos és biciklis sávval, nagyon jól jelölve. Szép helyeken visz végig a Tejo folyó völgyében.

Vila Franca de Xiraban remek szállást találtunk. Kétágyas, fürdőszobás, és még a ruháinkat is kimossák.

A portugálok nagyon kedvesek, előzékenyek. Mikor kérdezgetni kellett a helyes utat, egy csomó időnk elment, annyit kellett beszélgetni velük.

Amikor 1-1 autó megelőzött, dudaszó után, ablakon kinyújtott kézzel mutatták a lájk jelet. Sok gyalogos integet, üdvözöl.

Bom Caminho.

I&M

 Indulás:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminoketkereken.blog.hu/api/trackback/id/tr1114375993
süti beállítások módosítása