El Camino két keréken

El Camino két keréken

9. nap 2017.08.04. Porto - Fão

2018. november 16. - Dr. Gubán Miklós

Napi táv: 54,8 km

Össz. : 517,27 km

Indulás: Porto

Érkezés: Fão

Szállás: Clube de Campismo e Caravanismo de Barcelos

 

A reggelit még Portóban költöttük el, majd a Ponte Móvelen áthaladva lassan elhagytuk a várost. Az utunk közvetlenül az Atlanti-óceán partján halad, nagyon jól kiépítve. Néhol bicikliút, de zömében közvetlen a parti homok végén kb. másfél méter széles épített "fahíd". Ezt az utat nem véletlenül hívják parti útnak. Ennél "partibb" nem is lehetne....

Néha vannak nehézségek, meredek lépcsők, de ilyenkor mindig ott terem valaki, aki segít cipelni a bringákat. Az óceán olyan lélegzetelállítóan gyönyörű, hogy alig tudom levenni róla a szemem, pedig a keskeny pallót kellene nézni, amin haladunk. Több méter magasra szökő hullámok törnek meg a parton, fehér tajtékot vetve, majd a szikláknak csapódva 10-20 méter magasan porlik a víz, finom párát hagyva maga után  Az erős morajlás, mint zene kíséri az utat. Portótól kb. 15 km-re Castro de Sao Paio egy parti vendéglőjében egy pohár portóival, búcsúzunk a várostól.

Az erős, testes bor kissé megütött, így várnunk kellett egy félórát az indulással, de ezzel a panorámával élvezet volt.

11 óra körül a hőmérséklet 31,6 fok volt, de az óceán felől fújó szél miatt nem érezzük. Néha felmerült bennünk hogy felvesszük a pulcsinkat, de velünk szemben mindenki félmeztelenül, vagy fürdőruhában jött, így nem akartunk hülyének látszani.

Ebédnél nem sokat kell válogatnunk a portugál étlapról a csak portugálul beszélő pincérekkel. Rájuk bízzuk, jót és sokat. Eddig nem csalódtunk.  Amíg a mi pocakunk megtelt, Miklós első kereke leeresztett. Egy szép hasadást találtunk a belsőn. Cserére szorult.

Vila do Conde középkori városközpontjában sok időt eltöltöttünk.

Az utunk többi része nyüzsgő fürdőhelyeken vezetett, ahol ezerrel szólt a Despacito , majd kb. 10 kilométer hosszon macskaköves, mezőgazdasági területen rázkódtunk.

Fão campingjében szálltunk meg éjszakára.

Az út végig jól jelölt.

Bom Caminho!

I & M

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminoketkereken.blog.hu/api/trackback/id/tr4214376047
süti beállítások módosítása