El Camino két keréken

El Camino két keréken

14. nap 2017.08.09. Alba, A Cendora - Santiago

2018. november 16. - Dr. Gubán Miklós

Napi táv: 62,85 km

Össz. : 791,36 km

Indulás: Alba, A Cendora...

Érkezés: Santiago

Szállás: Camping as Cancelas

 

Reggel korán elhagytuk a kísértethotelt.

Nagy előnye volt a korai indulásnak, hogy teljesen kihalt volt minden, jól haladtunk. Nagyon lassan ébred itt minden, még a kakasok is csak fél kilenc körül kezdenek kukorékolni.

A galíciai hegyek kezdik megmutatni szépségüket. Egész nap gyötrelmes hegymenetek, szélsebes lejtek. A hőmérséklet 24-25 fokra csökkent, kabátot kellett felvennünk.

Sötét felhők gyűlnek össze a fejünk felett, majd szétoszlanak, ezt a játékot űzték egész délelőtt.

Eukaliptusz, fenyő és szelídgesztenyefák körülöttünk.

Padrónban költöttük el az ebédünket, a szokásos sziesztánkat.

A legenda szerint, amikor Szent Jakab testét hajón Compostelába szállították, Padrón volt az a hely, ahol először partot ért.

A helyiek nagyon büszkék Rosaria de Castróra, Galícia leghíresebb költőjére, aki szintén itt élt. Mi sajnos nem ismerjük, de majd pótoljuk ezt a hiányosságot.

Az útnak ezen a szakaszán már sokan vannak. Családok, iskolás csoportok, baráti társaságok, túrázók indulnak útnak, csak az utolsó 20-50-100 km-t járják végig.

Padróntól egyhuzamban tettük meg az utat Santiagoig. Szinte végig emelkedik, de mintha húzott volna valami, csak róttuk a kilométereket. Fél hét körül érkeztünk a katedrális előtti térre. Nagyon szívszorító, megható érzés volt újra itt állni. Kicsit meg is könnyeztük.

A Zarándokhivatalban a tavalyi sorhoz képest is többen voltak, pedig akkor is megdöbbentünk a zarándokok tömegén. Miklós beállt a sorba, én addig információt szereztem a Muxia, Finisterre útról. Habár sok peregrino állt sorba, aránylag gyorsan haladtunk. A compostela birtokában visszamentünk a térre, és átadtuk magunkat az örömnek az ott lévő zarándokokkal.

Az utunk legfontosabb szakaszához érkeztünk, de az út még előttünk. Vár még ránk Muxia és Finisterre.

Buen Camino!

I & M

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminoketkereken.blog.hu/api/trackback/id/tr1214376083
süti beállítások módosítása